Spring time is almost to come to this northern hemisphere, and we cannot hide our excitement! 
This post is about to show you guys one of my favourite things to do in Belgium during spring time, Floralia Brussels it is!

Floralia Brussels is one of the most popular flower trips in Belgium and each year this spring flower show attracts more than 35 000 visitors. What I love about this event that the location is so stunning and awesome, right in the garden of a castle, named the castle of Groot-Bijgaarden which just a short ride away from Brussels – 8km to be exact – and opens for a month or so during spring.

During winter a  group of both Belgian and Dutch gardeners have planted by hand more than a million spring bulbs which include 400 different tulip varieties, and not only tulips, but also hyacinth with its beautiful scents, daffodils and many more!







If you love gardens, flower photography or are looking to escape busy Brussels for the day, do visit Floralia Brussels. For my self I love more to visit this flower event than Keukenhof as it s less crowded but equally beautiful version of Keukenhof in the Netherlands.
And check in the agenda in their website as sometimes there is another extra events such as Venetian Mask Festival


Tickets cost €10 for adults, € 5 for children (6-14). More details at www.floralia-brussels.be


Kalau main ke Jogja kayaknya gak afdol untuk nyobain tempat-tempat seru yang belum pernah kamu datangi sebelumnya. Jadi waktu saya mudik , salah satu teman saya, Aggy, sudah ngasih list dari jauh-jauh hari tempat-tempat baru untuk kita datangi. Salah satu dari daftarnya ada Kafe Bocor Alus yang waktu  itu masih bisa dibilang tempat baru ( pastinya buat aku, Debbie dan Monique sih , karena kita bukan orang Jogja ) 

→ Hi guys, we are updating weekly our Youtube channel, please CLICK HEREshow some love and hit the subscribe button!
Since our family is getting bigger, we are also expanding many features in Youtube, not only about travel but also about motherhood, lifestyle, family and everything in between☺


Kafe ini mengusung tema nostalgia dan retro, kelihatan jelas dari kafe yang seperti museum terbuka. Gak tanggung2 lho, mereka ngedekor kafenya dari facade, dipenuhi dekorasi kuno. Apalagi di dalam ruangannya, asli penuh sama pernak pernik jadul tahun 80an, dari teko, radio, komik jadul, sampe furniture2nya. 






Sempat ketemu ownernya dan ramah banget, dia sempet say hello di meja kita dan tanya apakah ada masukkan dari kita. 
Menu yang dijual makanan rumahan, which is buat aku ngelepas kangen banget. Makanannya mungkin standard untuk lokal yang lumayan murah, tapi porsinya kecil aja sih, tapi after all menurut aku sih enak! 

Tips nih ya, kalau datang ke kafe ini pas jam2 sunset deh, jadi sebelahnya kafe ini masih sawah terbuka gitu dan kalau sunset tuh love banget viewnya!

KAFE 80's BOCOR ALUS : 
Alamat : Jalan Parangtritis Km.5,5, Tarudan, Bangunharjo, Sewon, Bantul,  Yogyakarta
Telepon :  081227897276


 Apakah kamu sedang mencari penginapan di Yogyakarta?Coba deh cek AirBnB, banyak banget penginapan yang kece dan instagramable dengan harga per malam yang murah. 

Dan untuk kamu yang baru pertama kali menggunakan AirBnB, bisa lho dapat diskon sampai  €30 atau sekitar Rp. 520.000,- untuk memesan AirBnB, caranya langsung tinggal klik link ini aja dan activate your first booking : www.airbnb.com/c/fjozephine


Though Netherlands is located in our backyard, it feels like I dont give enough credit for this low land country. In this post, you will see a beautiful old town of Valkenburg, which is located down in the south of the Netherlands.  

The closest famous city of Valkenburg is Maastricht and Aachen in Germany, so if you visit those 2 countries, therefore easily be combined.


→ Hi guys, we are updating weekly our Youtube channel, please CLICK HEREshow some love and hit the subscribe button!
Since our family is getting bigger, we are also expanding many features in Youtube, not only about travel but also about motherhood, lifestyle, family and everything in between☺









Valkenburg is an extremely popular sightseeing destination among local tourists and also Belgian and Germany as their neighbour countries, makes Valkenburg a mix bucket of cultures.

The most famous sightseeing spots are the caves, the castle ruins and the lovely restaurants and cafes. Its small old town is still guarded by two of its original gates with walkways and the vestiges of its seigniorial castle. One of my favourite things to do in Valkenburg is a slow walk along the remaining parts of the city walls and stop over for a a glass of wine in a terrace cafe and dinner in other restaurant. 

If you have a plan to visit Valkenburg during winter season, then dont missed the Christmas Market that is located inside the caves, something uncommon for a Christmas Market locations, isnt it!

Valkenburg is also a home for one of the oldest train station in Netherlands, was opened on 23 October 1853 and still operated until today. 




→ Looking for a place to stay in Valkenburg?
Take a look of AIRBNB and stay like a local. And if you are new member and register through this link 
www.airbnb.com/c/fjozephine

You will get €30 OFF for your first stay with AirBnB!






Colmar adalah desa cantik yang difavoriti banyak wisatawan, berlokasi di wilayah Alsace di utara-timur Prancis dan merupakan ibukota dari Alsatian. Colmar mampu mempertahankan suasana desa tua yang nyaman dan bangunan-bangunannya yang terawat baik walaupun harus direstorasi secara berkelanjutan. 

Berada di Colmar seperti membangkitkan imajinasi kita tentang kisah-kisah negeri dongeng dari buku cerita anak-anak. Pot-pot bunga warna warni di balkoni rumah kontras dengan balok kayu sebagai kerangka bangunan rumahnya, interior bangunan di Colmar memang sebagai pemikat para pelancong yang berkunjung kesana.

→ Hi guys, we are updating weekly our Youtube channel, please CLICK HEREshow some love and hit the subscribe button!

Since our family is getting bigger, we are also expanding many features in Youtube, not only about travel but also about motherhood, lifestyle, family and everything in between☺


Area di Colmar yang paling terkenal adalah "La Petite Venise" atau "Venesia kecil", disebut demikian karena struktur lokasinya mirip dengan Venesia di Italia yang juga dialiri kanal.
Cara terbaik menyusuri kanal yang aluran airnya menuju Sungai Lauch ini adalah dengan menggunakan kapal kayu bermesin. 
Banyak tour kapal yang beroperasi di dermaga sepanjang kanal, cukup merogoh kantong sebesar € 6 atau sekitar Rp75.000,- untuk menyusuri kanal La Petite Venise selama 25 menit. 
Pemandu wisata yang juga merangkap juru mudi kapal menyampaikan informasi menarik sepanjang perjalanan dengan menggunakan 3 bahasa, Prancis, Inggris dan Jerman. 








Di sepanjang La Petite Venise yang bernuansa romantis, nampak bangunan khas Alsatian di sisi kiri dan kanan serta jembatan yang kaya warna.
Salah satu bangunan yang mencolok karena dicat berwarna merah adalah pasar tradisional di Colmar yang disebut le marché couvert.
Perjalanan dengan kapal ini tidak hanya  melintasi kanal di tengah kota, tapi juga kanal di pinggiran kota yang masih sangat hijau dan asri.

 Untuk kamu yang mencari penginapan di Colmar, bisa cek AirBnB aja, untuk member baru yang pertama kali menggunakan AirBnB, bisa lho dapat diskon sampai  €30 atau sekitar Rp. 520.000,- untuk memesan AirBnB, caranya langsung tinggal klik link ini aja dan activate your first booking : www.airbnb.com/c/fjozephine




Tren dan menjamurnya kedai kopi di seantero Indonesia tentunya membuat pelaku bisnis cangkir keramik juga kebanjiran order. Salah satu mug keramik buatan lokal yang saat ini sangat ngehits adalah Kaloka Pottery. Rasanya senang sekali kalau ngopi-ngopi di kedai kopi atauh hotel lalu kopi dan tehnya disajikan di mug buatan Kaloka ini.



Sewaktu saya berkunjung ke Yogyakarta, teman baik saya Aggy memberikan ide untuk mengunjungi pabrik dari Kaloka. Honestly ini pertama kenal saya dengan Kaloka. Lokasinya di tengah-tengah rumah penduduk yang tenang, siapa sangka ternyata ada pabrik kecil-kecilan yang menjadi nadi pembuatan cangkir keramik yang sangat terkenal. 





Disana selain ada showroom yang menjual ragam houseware dari keramik, terdapat juga pabrik terbuka, tempat pembuatan manual keramik ini. 

Nah seru kan kunjungan saya ke pabrik keramik ngehits ini, bisa lho dimasukkan ke dalam daftar itinerary kalau kamu ke Yogyakarta, dan jangan lupa beli cangkir cantik sebagai suvenir cantik yang bisa dipakai minum teh di rumah kamu sendiri :-)

Alamat :
Bausasran Danurejan DN3 NO.695, Bausasran, Kec. Danurejan, Kota Yogyakarta, Daerah Istimewa Yogyakarta 55211, Indonesia

#KalokaDimanaMana


 Apakah kamu sedang mencari penginapan di Yogyakarta? Coba deh cek AirBnB, banyak banget penginapan yang kece dan instagramable dengan harga per malam yang murah. 

Dan untuk kamu yang baru pertama kali menggunakan AirBnB, bisa lho dapat diskon sampai  €30 atau sekitar Rp. 520.000,- untuk memesan AirBnB, caranya langsung tinggal klik link ini aja dan activate your first booking : www.airbnb.com/c/fjozephine


Pernahkah Anda membayangkan bagaimana kehidupan para pedagang  pada masa " silk route " atau jalan sutera seperti halnya Marcopolo? Bagaimana mereka mampu bertahan berjalan beribu-ribu kilometer bersama hewan peliharaan mereka dan membawa barang-barang dagangan seperti sutra yang akan dijual di Eropa dari Asia dan rute sebaliknya.

Menyusuri peradaban kuno dimana masa-masa " Silk Route " atau jalan sutera pernah berjaya,  dapat Anda jelajahi di kota Sheki, Azerbaijan. Letak geografisnya yang berada tepat di persimpangan antara Eropa dan Asia menjadikan kota yang terletak di bagian utara  Azerbaijan ini meninggalkan banyak obyek wisata yang menjadi bukti masa-masa emas jalan sutra.


Salah satu monumen bersejarah tersebut adalah  Karavansarai, ini adalah penginapan jaman jalan sutra dimana para pengelana, nomaden, rombongan pedagang dan hewan peliharaannya yang akan berangkat dari Eropa menuju Asia atau sebaliknya bisa bermalam dan beristirahat disini. 

Lazimnya Karavansarai adalah bangunan berbatu dengan eksterior berbentuk persegi panjang, dengan satu pintu masuk yang cukup besar untuk memungkinkan binatang besar seperti unta untuk bisa masuk. Lalu kemudian di dalamnya ada halaman yang terbuka untuk menampung hewan-hewan tersebut dan barang dagangan mereka. 
Ada ratusan kamar di dalam caravanserai, maklum saja para pedagang biasanya datang dalam rombongan jumlah besar. 








Jika Anda ingin merasakan sensasi menginap di dalam Karavansarai seperti halnya Marcopolo pada masanya, nah jangan lewatkan untuk menginap disini, karena Karavansarai di kota Sheki telah diubah menjadi penginapan beneran untuk para pelancong yang datang ke Sheki. 
Seperti layaknya hotel, tiap  kamar dilengkapi dengan toilet dan kamar mandi, penghangat dan pendingin ruangan, dan juga televisi serta wifi gratis. 

Harga per kamar per malamnya dimulai dari harga Rp. 200.000,- - Rp. 600.000,- saja, bisa langsung go show dan lakukan reservasi, karena banyaknya kamar kemungkinan selalu available jika Anda tiba disana.

Tidak banyak peninggalan monumen karavansarai di dunia yang masih terjaga dengan baik, kalaupun ada kadang tidak terawat dengan baik. Jadi, jika Anda ke Azerbaijan, jangan hanya mengunjungi ibukota Baku, tapi lanjutkanlah perjalanan menikmati Azerbaijan yang otentik seperti kota Sheki ini, dan jangan lupa untuk menikmati sensasi menginap di penginapan ala jalan sutra Marcopolo !



→ Hi guys, we are updating weekly our Youtube channel, please CLICK HEREshow some love and hit the subscribe button!
Since our family is getting bigger, we are also expanding many features in Youtube, not only about travel but also about motherhood, lifestyle, family and everything in between☺




Dont you just love a miniature village and less touristy city when you travel? Well we do! Especially in Europe where you can find and explore hundreds of unknown villages. 

Belgium is under radar country in Europe, though sometime people come and visit Brussels or Bruges in a quick way, but dont you know that Belgium is a home of many beautiful cities, one of our favorite is Torgny.
Torgny is the most southern city in Belgium where people sometimes associated it with little Provence of France, that is because Torgny lies in the border city of France with a lot of sunshines whole around the year thus you will see a vineyard here and there surrounded the village, something that uncommon for Belgium. Too bad when we were there in the autumn days, they dont have a stock of good wine from that year because Belgium had a very dry summer that time and also many heatwave. 









When they said Torgny has a similarity with Provence, I can relate it through those beautiful windows, yellow stone houses, flowers in the balcony, well maintained front yard in every houses and of course the vineyards. Not much to do in the village, but I love every minutes of it, walking around, have a coffee in the terrace cafe, saying bonjour to the locals and touching their dogs. Sometimes that s what you need!


Hi guys, we are updating weekly our Youtube channel, please CLICK HEREshow some love and hit the subscribe button!
Since our family is getting bigger, we are also expanding many features in Youtube, not only about travel but also about motherhood, lifestyle, family and everything in between☺




We always have a thought that honeymoon should be nice and sweet, but dont forget to keep the anniversaries even more special. Every December 8th we are having our wedding anniversary and the same like the previous years, we always back on the road to celebrate it, sometimes to the far destinations, sometimes to the neighbour country. 
I called it the perks of living in a small country in Europe, for around 3 hours driving we finally arrived in the Burg Eltz, Germany. 

December 8th 2019 is not just an ordinary wedding anniversary, though we didnt go to Melbourne to see Coldplay Concert like we did 3 years ago, or watched Flamengo in Valencia, Spain like what we did the last 2 years ago, but we only went to the neighbour country with our special sweetheart with us, yes that was our first wedding anniversary trip with our baby boy! 
Keiko did it well during our road trip, not his first road trip though so he kinda used to it. 

12th Wedding Anniversary
Bali, December 8th 2007
Eltz Castle, December 8th 2019

with our newest & sweetest member in the family

Burg Eltz is located in Wierschem, in between Koblenz and Trier ( the oldest city in Germany ), Germany. If you see in the maps, this castle is the beginning of romantic road or Romantische Straße, that will reach straight to many beautiful pictures villages and castles of Germany, and it will ended in the iconic Neuschwanstein Castle.  I still have this bucket list to explore those villages in romantic route, but I suppose it will be more fun to do it in summer days where the weather is fine. 

Though the Burg Eltz was closed when we were there, but still the surrounding of the castle and also the castle itself was magical, at first glance I think I prefer to like this one comparing to Neuschwanstein Castle. This castle is nestled deep into the woods atop a 75m high rock surrounded by nothing but forest, it s so beautiful, mysterious and romantic in every seasons. 
The castle was built in the 12th century and has been owned by the same family for over 850 years, and the descendants of the original owners still own this castle today. 
Though the castle was closed during our visit, but it was blessing in disguise because it means the pathway was empty and we can make a photos as much as we want without many people around. 
( Note: the pathway and the cafe are the only areas of the castle that is allow to make a photo ) 

this pathway is one of the only little areas in the castle that is allowing the tourists to make a photos, luckily it was closed then not much other people around

We spent admiring the beauty of the forest of the castle then continue the trip to Cochem. Not too far from Burg Eltz, and the easier way to go there is by car. The castle location is quiet secluded with not much public transportation options, but if you are into a power walking, then the view wont disappointed. 

Christmas Vibe in Cochem, Germany

Cochem, one pretty little town

Well, talking about Cochem, it was our second visit and still mesmerised as far as I remember it vividly, even more pretty because there was a Christmas Market here and there in the old town of Cochem. 
Cochem is one pretty little town tucked beside the gentle Moselle river, surrounded by vineyard in the steep hills, and crowned with castles, absolutely a postcard pretty town. Too bad those vineyard was bald due the winter season, it will be more impressive when you come during summer and autumn season. 

Though our son was only 5 months young and probably he wont remember a single thing, but what we know for sure that he will cherish the happy feeling and adventurous moment, forever! 

Happy 12th Wedding Anniversary, silly man! te quiero mucho !



Hi guys, we are updating weekly our Youtube channel, please CLICK HERE, show some love and hit the subscribe button!
Since our family is getting bigger, we are also expanding many features in Youtube, not only about travel but also about motherhood, lifestyle, family and everything in between☺