In February 2020 we finally made our first long haul trip with our 8 months young baby. We flew with #ThaiAir and the route was Brussels, transit in Bangkok, and to the final destination is Denpasar, Bali. 



left : finally arrive in Denpasar, Bali
right : his first long haul flight 

left : passed out in the 2nd flight after transit in Bangkok
right : long queuing in Brussels Airport because there is no family line


I made several pro and cons using this airline. 

Pro : 
- On time
- Clean aircraft
- Friendly stewardess 
- Good food

Cons :
- There was no special line for family with children during check in
- Thought the air hostess are friendly, they were not really into to you as a family travel with infant
-  You have to pay for selected seats, even though they were empty once take off but still none can sit there
- So consider if you travel with infant under 6 months old who has a right to get bassinet , unfortunately you have to pay for it
- No menu cards offered 
- No warm towels

The most terrible experience of the service of Thai Airlines is : 
The customer service and their refund policy! ( except Customer Service in Denpasar, Bali who was really helpful in helping us to reschedule our flights , however the flights in the end was canceled ) 

Our flights were cancelled due to coronavirus which is understandable but the lack of communication is terrible. 
I have been mailing and their response is unclear. What a bad customer service and it s been almost more than 1 month, no clear news about our ticket money!

  


Spring is the most beautiful season for all of those colours from flowers and plants. And in the beginning of the season, one of the flowers that fascinated is cherry blossoms or sakura.



If you cannot travel to Japan ( home for origin sakura ) at the spring time, you still could surround yourself with cherry trees in some European cities. For instance if you are in Brussels during the peak season of blossom, then you can come and visit the garden of Belgian King that is open for public every spring. 
The garden itself is very gigantic in size and the number of flowers collections. 






Beside the royal garden, you can also visit Hasselt. In Hasselt, there is a Japanese garden considered the largest Japanese garden of Western Europe, built about 20 years ago. I always missed the opportunity to visit this garden, hopefully this year I have a chance to do so. 


Spring time is almost to come to this northern hemisphere, and we cannot hide our excitement! 
This post is about to show you guys one of my favourite things to do in Belgium during spring time, Floralia Brussels it is!



Floralia Brussels is one of the most popular flower trips in Belgium and each year this spring flower show attracts more than 35 000 visitors. What I love about this event that the location is so stunning and awesome, right in the garden of a castle, named the castle of Groot-Bijgaarden which just a short ride away from Brussels – 8km to be exact – and opens for a month or so during spring.

During winter a  group of both Belgian and Dutch gardeners have planted by hand more than a million spring bulbs which include 400 different tulip varieties, and not only tulips, but also hyacinth with its beautiful scents, daffodils and many more!







If you love gardens, flower photography or are looking to escape busy Brussels for the day, do visit Floralia Brussels. For my self I love more to visit this flower event than Keukenhof as it s less crowded but equally beautiful version of Keukenhof in the Netherlands.
And check in the agenda in their website as sometimes there is another extra events such as Venetian Mask Festival


Tickets cost €10 for adults, € 5 for children (6-14). More details at www.floralia-brussels.be


Kalau main ke Jogja kayaknya gak afdol untuk nyobain tempat-tempat seru yang belum pernah kamu datangi sebelumnya. Jadi waktu saya mudik , salah satu teman saya, Aggy, sudah ngasih list dari jauh-jauh hari tempat-tempat baru untuk kita datangi. Salah satu dari daftarnya ada Kafe Bocor Alus yang waktu  itu masih bisa dibilang tempat baru ( pastinya buat aku, Debbie dan Monique sih , karena kita bukan orang Jogja ) 

→ Hi guys, we are updating weekly our Youtube channel, please CLICK HEREshow some love and hit the subscribe button!
Since our family is getting bigger, we are also expanding many features in Youtube, not only about travel but also about motherhood, lifestyle, family and everything in between☺


Kafe ini mengusung tema nostalgia dan retro, kelihatan jelas dari kafe yang seperti museum terbuka. Gak tanggung2 lho, mereka ngedekor kafenya dari facade, dipenuhi dekorasi kuno. Apalagi di dalam ruangannya, asli penuh sama pernak pernik jadul tahun 80an, dari teko, radio, komik jadul, sampe furniture2nya. 






Sempat ketemu ownernya dan ramah banget, dia sempet say hello di meja kita dan tanya apakah ada masukkan dari kita. 
Menu yang dijual makanan rumahan, which is buat aku ngelepas kangen banget. Makanannya mungkin standard untuk lokal yang lumayan murah, tapi porsinya kecil aja sih, tapi after all menurut aku sih enak! 

Tips nih ya, kalau datang ke kafe ini pas jam2 sunset deh, jadi sebelahnya kafe ini masih sawah terbuka gitu dan kalau sunset tuh love banget viewnya!

KAFE 80's BOCOR ALUS : 
Alamat : Jalan Parangtritis Km.5,5, Tarudan, Bangunharjo, Sewon, Bantul,  Yogyakarta
Telepon :  081227897276


 Apakah kamu sedang mencari penginapan di Yogyakarta?Coba deh cek AirBnB, banyak banget penginapan yang kece dan instagramable dengan harga per malam yang murah. 

Dan untuk kamu yang baru pertama kali menggunakan AirBnB, bisa lho dapat diskon sampai  €30 atau sekitar Rp. 520.000,- untuk memesan AirBnB, caranya langsung tinggal klik link ini aja dan activate your first booking : www.airbnb.com/c/fjozephine


Though Netherlands is located in our backyard, it feels like I dont give enough credit for this low land country. In this post, you will see a beautiful old town of Valkenburg, which is located down in the south of the Netherlands.  

The closest famous city of Valkenburg is Maastricht and Aachen in Germany, so if you visit those 2 countries, therefore easily be combined.


→ Hi guys, we are updating weekly our Youtube channel, please CLICK HEREshow some love and hit the subscribe button!
Since our family is getting bigger, we are also expanding many features in Youtube, not only about travel but also about motherhood, lifestyle, family and everything in between☺









Valkenburg is an extremely popular sightseeing destination among local tourists and also Belgian and Germany as their neighbour countries, makes Valkenburg a mix bucket of cultures.

The most famous sightseeing spots are the caves, the castle ruins and the lovely restaurants and cafes. Its small old town is still guarded by two of its original gates with walkways and the vestiges of its seigniorial castle. One of my favourite things to do in Valkenburg is a slow walk along the remaining parts of the city walls and stop over for a a glass of wine in a terrace cafe and dinner in other restaurant. 

If you have a plan to visit Valkenburg during winter season, then dont missed the Christmas Market that is located inside the caves, something uncommon for a Christmas Market locations, isnt it!

Valkenburg is also a home for one of the oldest train station in Netherlands, was opened on 23 October 1853 and still operated until today. 




→ Looking for a place to stay in Valkenburg?
Take a look of AIRBNB and stay like a local. And if you are new member and register through this link 
www.airbnb.com/c/fjozephine

You will get €30 OFF for your first stay with AirBnB!






Colmar adalah desa cantik yang difavoriti banyak wisatawan, berlokasi di wilayah Alsace di utara-timur Prancis dan merupakan ibukota dari Alsatian. Colmar mampu mempertahankan suasana desa tua yang nyaman dan bangunan-bangunannya yang terawat baik walaupun harus direstorasi secara berkelanjutan. 

Berada di Colmar seperti membangkitkan imajinasi kita tentang kisah-kisah negeri dongeng dari buku cerita anak-anak. Pot-pot bunga warna warni di balkoni rumah kontras dengan balok kayu sebagai kerangka bangunan rumahnya, interior bangunan di Colmar memang sebagai pemikat para pelancong yang berkunjung kesana.

→ Hi guys, we are updating weekly our Youtube channel, please CLICK HEREshow some love and hit the subscribe button!

Since our family is getting bigger, we are also expanding many features in Youtube, not only about travel but also about motherhood, lifestyle, family and everything in between☺


Area di Colmar yang paling terkenal adalah "La Petite Venise" atau "Venesia kecil", disebut demikian karena struktur lokasinya mirip dengan Venesia di Italia yang juga dialiri kanal.
Cara terbaik menyusuri kanal yang aluran airnya menuju Sungai Lauch ini adalah dengan menggunakan kapal kayu bermesin. 
Banyak tour kapal yang beroperasi di dermaga sepanjang kanal, cukup merogoh kantong sebesar € 6 atau sekitar Rp75.000,- untuk menyusuri kanal La Petite Venise selama 25 menit. 
Pemandu wisata yang juga merangkap juru mudi kapal menyampaikan informasi menarik sepanjang perjalanan dengan menggunakan 3 bahasa, Prancis, Inggris dan Jerman. 








Di sepanjang La Petite Venise yang bernuansa romantis, nampak bangunan khas Alsatian di sisi kiri dan kanan serta jembatan yang kaya warna.
Salah satu bangunan yang mencolok karena dicat berwarna merah adalah pasar tradisional di Colmar yang disebut le marché couvert.
Perjalanan dengan kapal ini tidak hanya  melintasi kanal di tengah kota, tapi juga kanal di pinggiran kota yang masih sangat hijau dan asri.

 Untuk kamu yang mencari penginapan di Colmar, bisa cek AirBnB aja, untuk member baru yang pertama kali menggunakan AirBnB, bisa lho dapat diskon sampai  €30 atau sekitar Rp. 520.000,- untuk memesan AirBnB, caranya langsung tinggal klik link ini aja dan activate your first booking : www.airbnb.com/c/fjozephine




Tren dan menjamurnya kedai kopi di seantero Indonesia tentunya membuat pelaku bisnis cangkir keramik juga kebanjiran order. Salah satu mug keramik buatan lokal yang saat ini sangat ngehits adalah Kaloka Pottery. Rasanya senang sekali kalau ngopi-ngopi di kedai kopi atauh hotel lalu kopi dan tehnya disajikan di mug buatan Kaloka ini.



Sewaktu saya berkunjung ke Yogyakarta, teman baik saya Aggy memberikan ide untuk mengunjungi pabrik dari Kaloka. Honestly ini pertama kenal saya dengan Kaloka. Lokasinya di tengah-tengah rumah penduduk yang tenang, siapa sangka ternyata ada pabrik kecil-kecilan yang menjadi nadi pembuatan cangkir keramik yang sangat terkenal. 





Disana selain ada showroom yang menjual ragam houseware dari keramik, terdapat juga pabrik terbuka, tempat pembuatan manual keramik ini. 

Nah seru kan kunjungan saya ke pabrik keramik ngehits ini, bisa lho dimasukkan ke dalam daftar itinerary kalau kamu ke Yogyakarta, dan jangan lupa beli cangkir cantik sebagai suvenir cantik yang bisa dipakai minum teh di rumah kamu sendiri :-)

Alamat :
Bausasran Danurejan DN3 NO.695, Bausasran, Kec. Danurejan, Kota Yogyakarta, Daerah Istimewa Yogyakarta 55211, Indonesia

#KalokaDimanaMana


 Apakah kamu sedang mencari penginapan di Yogyakarta? Coba deh cek AirBnB, banyak banget penginapan yang kece dan instagramable dengan harga per malam yang murah. 

Dan untuk kamu yang baru pertama kali menggunakan AirBnB, bisa lho dapat diskon sampai  €30 atau sekitar Rp. 520.000,- untuk memesan AirBnB, caranya langsung tinggal klik link ini aja dan activate your first booking : www.airbnb.com/c/fjozephine


Pernahkah Anda membayangkan bagaimana kehidupan para pedagang  pada masa " silk route " atau jalan sutera seperti halnya Marcopolo? Bagaimana mereka mampu bertahan berjalan beribu-ribu kilometer bersama hewan peliharaan mereka dan membawa barang-barang dagangan seperti sutra yang akan dijual di Eropa dari Asia dan rute sebaliknya.

Menyusuri peradaban kuno dimana masa-masa " Silk Route " atau jalan sutera pernah berjaya,  dapat Anda jelajahi di kota Sheki, Azerbaijan. Letak geografisnya yang berada tepat di persimpangan antara Eropa dan Asia menjadikan kota yang terletak di bagian utara  Azerbaijan ini meninggalkan banyak obyek wisata yang menjadi bukti masa-masa emas jalan sutra.


Salah satu monumen bersejarah tersebut adalah  Karavansarai, ini adalah penginapan jaman jalan sutra dimana para pengelana, nomaden, rombongan pedagang dan hewan peliharaannya yang akan berangkat dari Eropa menuju Asia atau sebaliknya bisa bermalam dan beristirahat disini. 

Lazimnya Karavansarai adalah bangunan berbatu dengan eksterior berbentuk persegi panjang, dengan satu pintu masuk yang cukup besar untuk memungkinkan binatang besar seperti unta untuk bisa masuk. Lalu kemudian di dalamnya ada halaman yang terbuka untuk menampung hewan-hewan tersebut dan barang dagangan mereka. 
Ada ratusan kamar di dalam caravanserai, maklum saja para pedagang biasanya datang dalam rombongan jumlah besar. 








Jika Anda ingin merasakan sensasi menginap di dalam Karavansarai seperti halnya Marcopolo pada masanya, nah jangan lewatkan untuk menginap disini, karena Karavansarai di kota Sheki telah diubah menjadi penginapan beneran untuk para pelancong yang datang ke Sheki. 
Seperti layaknya hotel, tiap  kamar dilengkapi dengan toilet dan kamar mandi, penghangat dan pendingin ruangan, dan juga televisi serta wifi gratis. 

Harga per kamar per malamnya dimulai dari harga Rp. 200.000,- - Rp. 600.000,- saja, bisa langsung go show dan lakukan reservasi, karena banyaknya kamar kemungkinan selalu available jika Anda tiba disana.

Tidak banyak peninggalan monumen karavansarai di dunia yang masih terjaga dengan baik, kalaupun ada kadang tidak terawat dengan baik. Jadi, jika Anda ke Azerbaijan, jangan hanya mengunjungi ibukota Baku, tapi lanjutkanlah perjalanan menikmati Azerbaijan yang otentik seperti kota Sheki ini, dan jangan lupa untuk menikmati sensasi menginap di penginapan ala jalan sutra Marcopolo !



→ Hi guys, we are updating weekly our Youtube channel, please CLICK HEREshow some love and hit the subscribe button!
Since our family is getting bigger, we are also expanding many features in Youtube, not only about travel but also about motherhood, lifestyle, family and everything in between☺




Dont you just love a miniature village and less touristy city when you travel? Well we do! Especially in Europe where you can find and explore hundreds of unknown villages. 

Belgium is under radar country in Europe, though sometime people come and visit Brussels or Bruges in a quick way, but dont you know that Belgium is a home of many beautiful cities, one of our favorite is Torgny.
Torgny is the most southern city in Belgium where people sometimes associated it with little Provence of France, that is because Torgny lies in the border city of France with a lot of sunshines whole around the year thus you will see a vineyard here and there surrounded the village, something that uncommon for Belgium. Too bad when we were there in the autumn days, they dont have a stock of good wine from that year because Belgium had a very dry summer that time and also many heatwave. 









When they said Torgny has a similarity with Provence, I can relate it through those beautiful windows, yellow stone houses, flowers in the balcony, well maintained front yard in every houses and of course the vineyards. Not much to do in the village, but I love every minutes of it, walking around, have a coffee in the terrace cafe, saying bonjour to the locals and touching their dogs. Sometimes that s what you need!


Hi guys, we are updating weekly our Youtube channel, please CLICK HEREshow some love and hit the subscribe button!
Since our family is getting bigger, we are also expanding many features in Youtube, not only about travel but also about motherhood, lifestyle, family and everything in between☺